WildPluk Wandeling

De O zo overvloedige natuur bied echt alles wat we nodig hebben om van een gezond leven te genieten.  Kruiden, bessen, bloesems, bloemetjes, bladeren en een goed humeur omdat je je verbind met je natuurlijke zelf. Het hele jaar door is er van alles te oogsten in de natuur, vaak al in je directe omgeving.

Kruiden wildplukken in je directe omgeving

Graag neem ik je mee op WildPluk Wandeling op verschillende locaties en verschillende jaar getijden. We kunnen wandelen in de stad en de stads-randen en het bos. Het is geweldig bevredigend om je eigen eten te leren herkennen en plukken. Als je vervolgens ook nog leert wat je er allemaal mee kunt doen ben je weer een stap verder dit in je leven te integreren en dan heb ik mijn doel bereikt; zoveel mogelijk mensen leren hun eigen lokaal voedsel te plukken als gezonde aanvulling op je dagelijkse boodschappen.

We zijn dit deel een beetje verleerd en vergeten terwijl het echt super gezond is wij hebben heel veel superfoods van eigen bodem, bijvoorbeeld de brandnetel, de vlier, de duindoorn en blauwe bessen. Ja en ook broccoli, spruiten en boerenkool zijn superfoods mits ze geteeld zijn in goede gezonde grond anders zijn de wilde planten toch echt veel gezonder omdat zij meer vitaminen en mineralen bevatten.

Bekijk onze agenda voor de volgende wildpluk data en meld je aan, dit is wel belangrijk zodat ik weet dat hoe groot de groepen worden en ook hoeveel lekkers ik al kan meenemen of nodig hebben.

Er zijn ook dagen waarbij we niet alleen oogsten maar ook gaan bereiden.