Stadstuin Katwijk

Begin situatie MarijkelaanHier weer een prachtig project om een doorsnee stadstuin om te toveren tot een eetbaar paradijs, ofwel stadslandbouw. Ook deze tuin is weer ontworpen volgens de permacultuur ontwerp principes. Alle foto’s zijn vaMINOLTA DIGITAL CAMERAn het eerste seizoen!! Dit project zijn we begonnen in de lente van 2010, het was een mooie uitdaging en zoals je kunt zien bij de rechter foto is het een overvloedige eetbare, biologische stads/moestuin geworden.

 

 

MINOLTA DIGITAL CAMERADe bewoners, soms wel 10, wilden heel graag iets anders en hadden via Maria de Lange kennis gemaakt met de permacultuur methode en waren na een eerste bezoek en overleg reuze enthousiast om hun tuin ook te gaan gebruiken voor eigen gezonde voedselvoorziening.

 

MINOLTA DIGITAL CAMERADeze tuin heeft een leuke extra omdat het om 2 huizen/tuinen gaat met daarbij nog de zij-tuin, dus een flinke oppervlakte om opnieuw te ontwerpen. Ishi had al 2 leuke schetsen gemaakt en na het eerste overleg werd het al snel duidelijk welke het ging worden. Daarbij ook de meeste familieleden gevraagd wat zij graag eten om zoveel mogelijk ieders wens te vervullen.

 

MINOLTA DIGITAL CAMERADe ruimte maximaal benutten en zoveel mogelijk rand aanbrengen is elke keer weer een leuke uitdaging en ook in deze eetbare tuin weer prima gelukt. De meeste tegels kwamen uit de buurt en zelfs een buurman kwam nog 2 extra pakketten brengen, goede samenwerking!MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Er zijn ruim 50/60 soorten fruit, groenten en wilde planten te vinden en naarmate deze tuin meer in balans komt zal de productie toenemen. Doordat we gebruik maken van meerdere lagen is de productie al hoger dan in de meeste andere eetbare tuinen. Ook door het gebruik van Gildes, planten combinaties, stimuleren we een zo gezond mogelijk systeem dat elk jaar sterker en sterker wordt. Het is dan ook niet verrassend dat ook de productie elk jaar toeneemt. In het begin ben je het drukst en daarna ga je observeren en waar nodig aanpassen, daarna vooral zoveel mogelijk genieten van de enorme biodiversiteit en rijke oogsten. Wil je ook zo’n tuin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

2 gedachten over “Stadstuin Katwijk”

  1. Hoi Anna, wat wil je precies weten…sorry trouwens van de extreem late reactie, was even in het geheel niet verbonden met m’n website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *