Het Permacultuur kaartspel

Coöperatief educatief eco-spel,
een leuke en vooral leerzame
ervaring voor jong en oud.

 
 Home
 Het spel
 Achtergrond
 Bestellen
 Wat is permacultuur
 De 10 principes
 Contact

 BOEKEN AANBIEDING

Wat is permacultuur?

Permacultuur is een ontwerpmethode die zijn inspiratie haalt uit de natuur, om leefomgevingen te ontwerpen, die de diversiteit, de stabiliteit en de veerkracht vertonen van natuurlijke ecosystemen.

Twee van de principes die ons helpen dit te bereiken zijn:

-elk element heeft meer dan 1 functie. (b.v. inheemse dieren helpen met de voorziening van voedsel, vlees, eieren, mest, bij insecten bestrijding, het kort houden van gewassen voor brandcontrole ect.)

-elke belangrijke functie wordt gedragen door meerdere elementen. (b.v. water kunnen we op verschillende manieren opslaan; watertank, vijver, dam, regenton, waterput ect.)

Voor nu is de spelhandleiding geschreven op deze 2 belangrijke principes, in de toekomst willen we graag varianten zodat alle principes aan bod komen.

Voor meer principes over permacultuur klik dan hier

Levende Landschappen

Levend Landschap is een co-operatief permacultuur kaartspel, een educatief gereedschap voor het ontwerpen van je tuin/landschap en duurzaam leven.
Vele onder ons dromen over ons eigen stuk land, groot of klein, binnen of buiten de stad. Maar hoe kun je dit nou het beste inrichten??

 

Dit kaartspel reikt

een creatieve manier

aan om te leren hoe je

een duurzaam landschap ontwerpt

Bestel nu: klik

 

Door het spel te spelen leren we hoe elk deel van een landschap is verbonden met haar omgeving. Een paar voorbeelden: bladeren leveren ons organisch materiaal voor oa mulch, sommige (roof) insecten zijn prima om ziekten of plagen te bestrijden, of zorgen voor bestuiving, en tegelijkertijd weer als voedsel voor bijvoorbeel pluimvee...

Het behandeld 2 belangrijke principes van Permacultuur en kan worden aangepast naar jouw behoeften door sommige kaarten eruit te halen of erbij te voegen.

Het is een co-operatief spel. Alle spelers dragen bij aan het ontwerp. Elke speler kan zijn eigen ideeen inbrengen door middel van de kaarten of door de gespreken en discussies die het spel oproept.

Levende Landschappen bestaat uit 52 kaarten en elke kaart is een reproductie van de originele waterverf tekening, en 2 blanko kaarten voor eigen invulling; je kunt je eigen landschap idee toevoegen. De namen van de kaarten zijn in 6 talen; Engels, Nederlands, Duits, Frans, Protugees en Spaans.

Het kaartspel heeft ook de symbolen en nummers van de gewone kaartspellen, dus je kunt ook de vele andere (bekende) spelvormen ermee spelen.

Voor 2 tot 6 spelers, van 4 jaar tot ==>...
2 spel levels: 4 - 7 jaar, 7 - tot ==>....
speeltijd: tussen de 30 en 60 minuten

Het enige echte en allerfundamenteelste waarheid die we als mensheid kennen, is dat alles een is. Dat alle vormen die ooit bestaan hebben, die nu bestaan en die nog zullen bestaan, voortkomen uit een en dezelfde bron. en dat niets bestaat buiten die eenheid, die telkens als we iets nieuws ontdekken alleen maar groter en meeromvattender blijkt te zijn.

Dat is ontwerpen vanuit een holistisch beeld, met beide benen stevig op de vruchtbare aarde. Permacultuur ziet de mens als onderdeel van de natuur. Ik sta er niet boven of naast. Op die manier denken en kijken levert veel energie op.

Millieu specificaties:
De kaarten en het doosje van Levend Landschap zijn gemaakt van 90% gerecycled karton. De kaarten hebben een millieu vriendelijke wax laag om de kaarten te beschermen. De handleiding wordt ook op 100% gerecycled papier geprint met de huis printer. Het kaartendek en de handleiding worden verpakt in een zakje van cellofaan.

© All images and work on this website are copyrighted by Lizet Frijters and Pascal van Rees.
No images can be reproduced or published without prior written arrangement by Lizet Frijters