Groentetoren

groentetorenDe groente-toren is ook weer zo’n geweldige oplossing en ideaal om te gebruiken voor verschillende redenen; als je een kleine oppervlakte hebt, of als je graag een warmer micro-klimaat wilt maken en zo je groei seizoen verlengen.

De groentetoren kun je in verschillende diameters maken en ook de hoogte is te bepalen naar eigen inzicht. Wel is het heel belangrijk goed na te denken welke soorten gewassen je wilt kweken en slimme technieken te gebruiken om de vruchtbaarheid op peil te houden. Zo kun je bijvoorbeeld op de bovenkant een pvc pijp inbrengen en deze vullen met compost, de wormen zullen het verspreiden in de grond. Of giet zelfgemaakte vloeibare voeding van brandnetel en smeerwortel over de toren. De permacultuur gereedschapskist bied genoeg oplossingen hiervoor, net als voor elke andere situatie.

Zoals je op het voorbeeld van de foto kunt zien heb je ook meer oppervlakte beschikbaar als je de hoogte benut, dit is vooral voor Nederland een handige oplossing waar we niet allemaal over genoeg grond oppervlakte beschikken om ons eigen eten te telen. Let wel goed op dat je zon minnende planten op het zuiden zet en schaduw minnende planten op het noorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *