Makkelijk je makkelijke moestuin ontwerpen

Dit jaar ben ik dan eindelijk begonnen met de makkelijke moestuin, het concept ken ik al jaren en het is een prachtige oplossing met gegarandeerd succes. Met de makkelijke moestuin mix kan het eigenlijk niet meer misgaan.

Er is enorm veel informatie te vinden op de website van Jelle, http://makkelijkemoestuin.nl/ in de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een mooi bedrijf en je kunt in principe alle materialen die je nodig hebt kopen via de website. Zelf heb ik mijn bakken gemaakt van hout dat ik nog over had en probeer altijd eerst te recyclen voordat ik iets nieuws aanschaf.

Vooral in de drukke tijd waarin we leven denken veel mensen dat een moestuin of bijvoorbeeld de vierkante meter tuin te veel werk is, dit is echt niet waar, je kunt het jezelf juist heel makkelijk maken en je bent er dagelijks maar eventjes mee bezig. De makkelijkmoestuin mix zorgt ervoor dat je bodem lang vochtig blijft en bevat voldoende voeding voor het seizoen, wel voeg je later zelf compost toe maar dat kun je gewoon kopen, zelf maken is leuker maar niet iedereen deelt die mening.

Om je tuin, moestuin of vierkantemeter tuin te ontwerpen kun je gebruik maken van de “garden planner”, dit is fantastische software om je moestuin te plannen. Je krijgt zelf berichten via email als er bijvoorbeeld geoogst kan worden. Met de garden planner kun je hele tuinen ontwerpen met alles erop en eraan maar ook je makkelijke moestuin.

Online Garden Planning Tool

Dit jaar zijn er weer veel nieuwe opties bijgekomen en dit is echt de beste tuin planner die ik ken. Op deze video krijg je een overzicht te zien:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *