Volkstuinen

Volkstuinen

Een volkstuin is dé uitgelezen kans om de huidige kredietcrisis het hoofd te bieden en op den duur ook steeds een stapje voor te zijn. Het 1e jaar ben je best wel even bezig om een mooie en bovenal nuttige tuin aan te leggen. Maar diezelfde tuin zal de jaren erna steeds onderhuidsarmer worden, alsmede steeds meer gaan opleveren. En het extra mooie ervan is dat zowel jij als de vegetatie in jouw tuin er ook steeds beter en gezonder door zullen worden. Win-win, één van de belangrijkste basisprincipes van de permacultuur.

Gewoon lekkere verse, biologisch gekweekte groente en kruiden uit eigen tuin, zo op je bordje.
Door een keur aan lekkere -, alsmede ‘vergeten’ lekkere groenten te zaaien, zet je dagelijks in een handomdraai de lekkerste en gezondste gerechten op tafel. Met de aanwijzingen erbij hoe je deze groenten en kruiden het beste kunt bewerken / bereiden wordt tuinieren weer helemaal in. Daarbij weet je wat je eet want het huidige voedsel uit de supermarkten is van lage kwaliteit, weinig vitaminen en mineralen en veelal bespoten met gif.

Omdat permacultuur meer gaat om hoe je over je tuin nadenkt en hoe je zo nuttig mogelijk omgaat met de geboden ruimte en mogelijkheden en minder over hoeveel geld je hebt, is een volkstuin voor iedereen een absolute aanrader. Als je nu al een volkstuintje hebt en je kunt meer geïnteresseerde  mensen vinden bij jouw vereniging, dan is het helemaal gunstig om even bij Natuurlijke Veerkracht aan te ‘kloppen’. Wij kunnen samen een systeem opzetten, waar jullie gezamenlijk bij gebaat zijn en wat jullie dus ook gezamenlijk kunnen onderhouden. Op deze manier werk je een leuke manier van samenwerken en kennis delen in de hand, wat geheid weer gaat leiden tot mooie, gezonde en gezamenlijk georganiseerde biologische picnics.

Wel bestaat de kans dat we met het bestuur om de tafel gaan zitten omdat we vooral veel meer gebruik willen maken van vaste planten en eigenlijk het hele complex wel opnieuw willen ontwerpen en inrichten. Ook zijn er enorm veel (on)kruiden die gewoon eetbaar zijn dus dat is wel even omschakelen voor veel mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *