Schooltuinen

De Kinderen zijn Onze Toekomst

Als we onze kinderen nou eens massaal zouden leren hoe ze overvloed kunnen creëren. Als we onze kinderen nou eens zouden vertellen dat er genoeg kan zijn voor iedereen en dat zowel het uitspreken als het uitvoeren van de oplossing op vrij simpele manier tot stand kan komen. Dan zouden we toch enkele zeer goede stappen in een zeer goede richting zetten?

Schooltuinen

Dé manier om een kind te leren met de Natuur en haar bewoners om te gaan, zijn de schooltuinen. We kunnen kinderen vertellen hoe ze hun tuin kunnen bewerken, om er het hele jaar veel plezier aan te beleven en hun familie en gasten van voldoende gezonde biologisch gekweekte groenten, aardappelsoorten en kruiden te voorzien. Als we de kinderen tevens bijbrengen wat voor lekkere en gezonde gerechten ze hier zelf van kunnen maken, dan zul je zien dat hun geluk niet op kan, als zij ’s avonds triomfantelijk thuis het eten op tafel zetten. Die glundering mogen we onze kinderen niet onthouden …

Ook hier komen we weer terug op Permacultuur

Permacultuur is een systeem waarbij een tuin een dusdanige indeling krijgt dat er voldoende biodiversiteit is en er een nuttige en uitgebreide beplanting plaatsvindt, zodanig dat er een optimaal rendement uit behaald kan worden op het gebied van voeding, waterzuivering, energiewinning en zonwering. Doordat permacultuurtuinen op den duur steeds onderhoudsarmer worden, is er alle tijd voor de leerlingen om nieuwe systemen te leren bedenken en ontwikkelen, die zij dan ook weer in de praktijk kunnen brengen. Zo kunnen we ook op de lange termijn  gezonde eetbare systemen blijven maken en onderhouden.
En wat is er nou leuker en lekkerder dan verse pruimen, kiwi`s of aardbeien uit eigen tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *